Okulumuz Hakkında

Akçapınar İlkokulu
AKÇAPINAR MAH. AKÇAPINAR SK. NO 52 İÇ KAPI NO 1 KIZILTEPE / MARDİN
05051704343
0
https://akcapinar.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

İlgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda bir yüksek öğretim kurumuna giren, bilim ve teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişmelere açık, milli ve manevi değerlerimizi yaşayan ve yaşatan, kendine güvenen, katılımcı, öğrenmeye istekli, sorgulayan, toplumda etkili ve nitelikli, çağdaş, demokrat fertler yetiştirmektir.

MİSYON

Öğrencilerimizin, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri kazanmalarını, Gelişen teknolojiyi izleyip, kullanabilmelerini, Bilgili, becerikli, kendine güvenen kişiler olmalarını, Yaşadığı çevre ve toplumla iyi ve olumlu iletişim kurabilecek davranışlar kazanmalarını, Olaylara çok yönlü, ön yargısız ve tarafsız bakabilmelerini, Liderlik özelliklerinin yanında, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın kişiler olmalarını sağlamaktır.

BAŞARILAR

Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler Okulumuzdan ilçe merkezine servis ile ulaşım sağlanmaktadır. Okul servisi 3 köy okulu (Yalınkılıç ve Düğrük) öğretmenlerini birlikte taşımaktadır. Bu yolculuk servisle yaklaşık 50 dakika sürmektedir. Şahsi araçlarla bu yolculuk 30 dakikaya kadar inebilmektedir. Köy bir dağ köyüdür. Okulun en büyük dezavantajı dağın eteğine kurulmuş olmasıdır. Sobayla ısınma sistemi 2022 yılında okula klima takılmasıyla birlikte yerini klimayla ısınma sistemine bırakmıştır. Elektriğin olmayacağı zamanlar da düşünülmüş ve böyle zamanlar için de her sınıfa tüplü sobalar alınmıştır. Okulumuzda zeka oyunları sınıfı da dahil olmak üzere toplamda 4 adet klima bulunmaktadır. 2 adet projeksiyon cihazı ilkokul bölümünde sınıflarda kullanılmaktadır. 1 adet laminasyon cihazı ve her okulda bulunan fotokopi makinesi de okulumuzda bulunmaktadır. Okulumuzda bir adet zeka oyunları sınıfı da aktif halde kullanılmaktadır. Okulumuzda her binanın üstüne kuyu yaptırılarak su sorunu çözülmüştür. Alınan depolar komşu evlerden kuyu suyu ile doldurulmaktadır. Okulumuzun birçok eksiği 2021-2022 yılları arasında İstanbul Tuzla Belediyesinin sunduğu imkanlarla tamamlanmıştır. Aktif halde çalışma koşulları ve eğitim öğretim ortamı köy okulu seviyesinden normal okul seviyesine yaklaştırılmaya çalışılmıştır. Okulumuzun yüksek bir alanda bulunması ve anayola uzak olması dışında pek bir dezavantajı kalmamıştır.
Öğretmen :3
Öğrenci :41
Derslik :4
Oyun Odası :1
Kütüphane Kitap Sayısı :200
Öğretim Şekli :Normal

Öğretim Şekli

Normal

Ders Başlama ve Bitiş

08:40-14:20

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Klima

Servis Bilgisi

Var.

Bağlantı

Yok

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz ilçe merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Aşağı yukarı 45-50 dakika sürmektedir. İl merkezine ise yaklaşık 30 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Akçapınar Köyü, Kızıltepe / MARDİN

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları